Theetuin De Mol
OMGEVING

PRACHTIGE VERGEZICHTEN!DE THEETUIN is GELEGEN OP EEN UNIEK PLEKJE IN DE EENVOUDIG MOOIE VAREMPÉ POLDER VAN OVERSLAG. STRATEGISCH GELEGEN TUSSEN ZUIDDORPE (NL), OVERSLAG (NL)  WACHTEBEKE (BE) EN MOERBEKE (BE), VLAK NABIJ ZELZATE (BE).


OP DE GRENS VAN NEDERLAND EN BELGIE NABIJ GRENSPAAL 302, LANGS FIETS-, WANDEL- EN RUITERROUTES. VANAF GRENSPAAL 302 KUNT U DE WATERTOREN VAN AXEL ZIEN.


ONDERBREKING VOOR EEN OVERHEERLIJK GLAASJE THEE, VAN VERSE MUNT OF MAAK EEN KEUZE VAN DE THEETAFEL WAAR EEN DIVERSITEIT AAN THEESSOORTEN ZIJN.MAAR MISSCHIEN KIEST U EEN HEERLIJK GEUREND KOPJE KOFFIE OF EEN GLAASJE FRIS. DAGELIJKS MAKEN WE HUISGEMAAKTE LEKKERNIJEN UIT EIGEN KEUKEN.


GAAT U ER OP UIT, GENIETEN VAN HET MOOIE LANDSCHAP VAN NATUUR EN CULTUUR, WAAR VROEGER DE SMOKKELROUTES WAREN. WAAR DE SPANJAARDEN HUN STAATS-SPAANSE LINIE HADDEN.


OVERSLAG HEEFT ZIJN NAAM TE DANKEN AAN OVERSLAG VAN GOEDEREN VAN HET ENE SCHIP NAAR HET ANDERE OM RICHTING DE GROTE ZEE TE GAAN OF BELGIË IN TE VOEREN. IN HET DORP OVERSLAG STAAT EEN MOOI MONUMENT DAT EEN BEZOEKJE WAARD IS.


IN HET GLOEDNIEUWE MUSEUM VAN AXEL WORDT DE GESCHIEDENIS VERTELD OVER DE OMGEVING EN HET ONTSTAAN VAN DE POLDERS.